Fanny Wiriaatmadja

Compilation of Mellow Songs

Posted on: July 25, 2013

imagesCAIRRUKH

Kalau diminta bikin kompilasi lagu mellow ala gw, mungkin kira-kira inilah list yang akan dihasilkan :

Wherever You Will Go

The Calling

OMG ini adalah salah satu lagu terenak sepanjang masa.. Begitu dentingan gitarnya di awal membuka, hati sudah diobrak-abrik dengan atmosfer sendunya, belum lagi liriknya yang sangat menyentuh, plus suara si vokalis yang masuk banget sama lagunya. Bener-bener lagu yang bisa buat orang pingin mengangguk-anggukkan kepala mengikuti ritmenya sekaligus menitikkan air mata (*at least untuk orang hiper-emosi kayak gw). Desperatenya sekaligus romantisnya bisa terasa sekaligus.

So lately, been wondering
Who will be there to take my place (*aaaaaaaaaarghhhhh…. -> have you ever think about that as well?? I mean, that’s an extremely valid question!!!)
When I’m gone, you’ll need love (*betul, betul, lagu ini bicara logika!)
To light the shadows on your face

If a great wave shall fall
It’d fall upon us all
And between the sand and stone
Could you make it on your own?

Always Be My Baby

David Cook

Is there any other song sweetest than this? David Cook bring the best out from this song and no one can ever do that better than this American Idol guy. Really love the lyrics. I’m sure girls outside there will definitely come back to his man, listening this song dedicated for her!

You’ll always be a part of me
I’m a part of you indefinitely (*OMG! Histeris!! Can’t control myself!! Help!!!)
Girl don’t you know you can’t escape me (*Superpede, tapi bikin hati kebat-kebit ga karuan buat yang dengerin)
Ooh darling cause you’ll always be my baby
And we’ll linger on
Time can’t erase a feeling this strong (*Yes! Yes!!)
No way you’re never gonna shake me (*OMG, histeris lagi!!)
Ooh darling cause you’ll always be my baby


I ain’t gonna cry no
And I won’t beg you to stay
If you’re determined to leave girl
I will not stand in your way
But inevitably you’ll be back again
(*Oh siapa sih pembuat lagu ini? Terbuat apa dari jiwanya, Tuhan, sampai bisa membuat lirik secantik ini? Amazing.. *ngiri total)
Cause ya know in your heart babe
Our love will never end no

I know that you’ll be back girl
When your days and your nights get a little bit colder (*logika lagi)
I know that, you’ll be right back, babe
Ooooh! baby believe me it’s only a matter of time

Apologize

One Republic

This is one of the sexiest song ever! Coba dengerin beatnya, seretan suaranya, serta background ‘krecekan’ yang sesekali muncul. ‘Pahitnya’ telatnya permohonan maafnya ‘dapet’ banget.

I’m holding on your rope,
Got me ten feet off the ground
I’m hearin what you say but I just can’t make a sound
You tell me that you need me
Then you go and cut me down, but wait
You tell me that you’re sorry
Didn’t think I’d turn around, and say…

It’s too late to apologize, it’s too late
I said it’s too late to apologize, it’s too late

(*denger lirik di atas langsung kebayang dalam visualisasi otak, skenario yang terjadi.. remang, dalam kegelapan malam, sepasang pria wanita saling membelakangi… Si wanita pegang tali.. dan seterusnya.. *lanjutkan sendiri, lagi males ngetik..)

It’s Not Easy to be Me (Superman)

Five for Fighting

Ini adalah lagu ringan yang easy listening tapi punya makna dalam di samping nada yang enak, dan definitely memang designated for Superman movie, ekspresiin betapa frustrasinya jadi superhero yang sebenernya masih punya sisi manusia begitu kental dalam dirinya. How can even people try to understand? Kita aja yang sama-sama manusia biasa bisa susah banget ngertiin dan dingertiin orang, apalagi superhero seperti dia ya.. or our Jesus.. Ga kebayang..

I wish that I could cry (*yeah, yeah, aku mengerti..)
Fall upon my knees (*ngerti banget..)
Find a way to lie
About a home I’ll never see (*Yeah Superman, I got your point.. understand.. *Hug)

It may sound absurd… but don’t be naive
Even heroes have the right to bleed (*bener, bener, darling..)
I may be disturbed… but won’t you concede
Even heroes have the right to dream (*iya, gpp, bermimpilah sepuasmu Nak..)
And it’s not easy to be me (*yeah untuk ke sekian kalinya.. agree)

Honesty

Harem Scarem

Mungkin ga banyak yang tau lagu slow rock era tahun 90-an ini. Please try to listen if you’re free. Dibesarkan bareng sepupu-sepupu penggemar slow rock, gw sontak jadi slow rock biggest fans juga, dan lagu ini beneran TOP banget. Inget pas ketemu Kak Paul gitaris gereja beberapa tahun lalu dan ternyata sama-sama tau (dan ngefans) lagu ini, itu rasanya kayak orang Indonesia yang misal sekolah perkutuban di Antartik dan ketemu sesama orang Indo juga lagi ngasih makan Salmon ke Pinguin. Intinya berasa kayak nemuin makhluk sejenis yang ngerti kita banget, yang tau enaknya dan dahsyatnya lagu miris ini. Coba deh dengerin petikan gitarnya yang menyayat. Siapa sih yang ga ngerasain sakit dan pedihnya si pendendang lagu? Kalo nggak berasa juga, eksistansi hatimu perlu dipertanyakan (*menuduh).

I stand before you accused of many crimes (*inget masa2 lalu jaman brantem sama pacar, saling nuduh, saling blaming one each other..)
But I want to believe that love can still survive (*Yeah, in your opinion – kompor mode on)
You don’t have to say it, I don’t have to read your mind
To know that emptiness has finally arrived (*OMG, gw banget!)
How was I to know right from wrong
Words were hardly spoken, so where did I go wrong

Tell me honestly, if you’re still loving me
Looking into my eyes honestly

Words have more meaning, if they’re said at certain times
I need you now so I can feel alive
How would you know if you won’t give me some time
To see if everything could work out you’ll be mine
I’ll be lost forever or someday I may find
The words that I’ve been searching for or just some peace of mind (*ribet deh tapi aku ngerti maksudmu sepertinya.. kayaknya loh..)

With or Without You

U2

Everlasting song this is, isn’t it?? Kebayang scene saat Rachel baru broke up dengan Ross di serial legendaris Friends, sitting near the window dalam gelapnya malam. Kesan hancurnya berasa banget. Lagu ini sebenernya lebih banyak berisi repetisi nada dan lirik, tapi tetep ga pernah bosen dengerin lagu dalem yang kalem ini. Suara dalamnya Bono (bener ga sih) pas banget untuk nyanyiin lagu ini.

See the stone set in your eyes
See the thorn twist in your side
I
wait for you

Sleight of hand and twist of fate
On a bed of nails she makes me wait
And I wait without you

With or without you
With or without you

Through the storm we reach the shore
You give it all but I want more (*keren ya lirik ini.. memang dasar manusia ga pernah puas, always want more and more)
And I’m waiting for you

Home

Michael Buble

I’m not Buble biggest fans or even his ordinary fans, tapi lagu ini beneran epic! Gaya swingnya Buble yang khas fulfill this song so much, lirik yang keren dan nada yang mendayu bikin kita kebawa banget dengan nuansa santai tapi agak syahdu dari lagu ini. Ga mungkin banget ga kerasa rindunya dia sama ‘rumah’ dan sama his love one.. Love it!

Another summer day,
Has come and gone away,
In Paris and Rome,
But I wanna go home. (*hmmm kalo aku sih pinginnya tetep di Paris dan Roma, kalo bisa London juga, tapi dengan kamu.. Win-Win kan? HA-HA.. *merasa sangat pintar)
Mmmmmmmm…

Maybe surrounded by
A million people, I
Still feel all alone.
I just wanna go home (*yeah, agree.. apa artinya bersama banyak orang, kalau denganmu saja berdua lebih dari cukup?)
Oh I miss you, you know.

And I’ve been keeping all the letters that I wrote to you.
Each one a line or two,
“I’m fine baby, how are you?”.
Well I would send them but I know that it’s just not enough.
My words were cold and flat,
And you deserve more than that
.

(*3 lirik terakhir are my favorites. “You deserve more than that..” *start kleper-kleper)

Easy (Like a Sunday Morning)

Lionel Richie

One of my favorite song, yang bener-bener pas dinikmatin di suatu Sunday morning yang santai, rileks dan tenang, walaupun isinya beneran ga ada ‘rileks-rileksnya’. Yang ada malah nada getir dan pahit yang diungkapkan dengan ‘sok santai’. Keren!

Know it sounds funny but I just can’t stand the pain
Girl, I’m leaving you tomorrow
Seems to me girl, you know I’ve done all I can
You see I begged, stole and I borrowed, yeah

Ooh, that’s why I’m easy
I’m easy like Sunday morning
That’s why I’m easy
I’m easy like Sunday morning

If You’re Gone

Matchbox 20

Matchbox adalah salah satu ahlinya nyanyiin lagu-lagu love tapi tetap mengusung tema half-metal. Lagu sedih yang agak menyayat ini adalah salah satu masterpiecenya yang sukses abis.

I think I’ve already lost you
I think you’re already gone
I think I’m finally scared now
You think I’m weak – I think you’re wrong
I think you’re already leaving
Feels like your hand is on the door
I thought this place was an empire
Now I’m relaxed – I can’t be sure

And I think you’re so mean – I think we should try
I think I could need – this in my life
I think I’m scared – I think too much
I know it’s wrong it’s a problem I’m dealing

(*banyak sekali “I Think” nya, tapi gpp, biasanya seorang pemikir otaknya pintar, jiwanya sehat dan orangnya romantis.. *kepo)

Sacrifice

Creed

Siapa yang tahan untuk ga goyang dengerin Creed dengan raungan gitar listriknya yang superkeren membahana? Siapa yang ga pingin ikutan teriak, ngutaraiin isi hati kenceng-kenceng , nyanyiin lirik lagu keren ini? Lagu cinta yang dibawain dengan gaya berandalan, hanya Creed yang bisa!

Hello my friend, we meet again (*cool banget ya.. gayanya slenge’an banget gitu..)
It’s been awhile, where should we begin?
Feels like forever
Within my heart are memories
Of perfect love that you gave to me
Oh, I remember

When you are with me, I’m free
I’m careless, I believe
Above all the others we’ll fly
This brings tears to my eyes
My sacrifice

We’ve seen our share of ups and downs
Oh how quickly life can turn around
In an instant
It feels so good to reunite
Within yourself and within your mind
Let’s find peace there

Bad Day

Daniel Powter
Ini sih sebenernya nadanya ga sedih, cuma tetep aja gw pingin masukkin ke list mellow🙂 Baik dinyanyiin sama penyanyi asli maupun sama si Chipmunks, ni lagu tetep enak buat dinikmatin🙂 Gw sih ga gitu ngerti sebenernya inti lagunya nyeritain apa (bahasa Inggrisnya ga nyampe hihihi), tapi who cares.. kerennya tetep nampol..

Where is the moment when we bleeded the most
You kick up the leaves and the magic is lost
They tell me your blue guys fade to gray
They tell me your passion’s gone away
And I don’t need no carryin’ on

You stand in the line just to hit a new low
You’re faking a smile with the coffee to go
You tell me your life’s been way off line
You’re falling to pieces every time
And I don’t need no carryin’ on

Have I Told You Lately

Rod Stewart

Iiiiih siapa yang tahan sama lagu abadi ini??? Soooo romantic, so light.. Belum lagi petikan gitarnya yang ga kalah kerennya.. Mellow ga harus bicara soal yang sedih-sedih kan? My favorite part (in terms of nada) adalah di bagian Fill my heart with gladness, Take away all my sadness, Ease my troubles that’s what you do..” Kerasaaa banget gregetnya..

 
Yup, that’s the end. Semuanya ga harus lagu yang slow to feel the mellow-ness, tapi beneran semua lagu di atas hampir selalu bisa bikin air mata mengalir dengan sendirinya, terutama karena nada-nada dan liriknya yang amazing. Happy-mellowing all!

2 Responses to "Compilation of Mellow Songs"

Honesty (ato honestly sih?) bagus banget. Belajar mati2an buat mainini susahnya ampunnn.. apalagi pas mulai ngambil cepat sebelum drum masuk -.-‘

Huahahaha.. emang keren ya ni lagu.. bikin air mata berlinang..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Fanny Wiriaatmadja

Follow Fanny Wiriaatmadja on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,696 other followers

Memories in Picture - IG @fannywa8

Impatience has its cost 😐

#pablo #pablonyalongsor #cheesetart #japan #matcha #greentea #gandariacity #gancit #gojek #terimakasihabanggojekyangrelaantri #maugamaukasihtipsgede

@pablo_cheese_tart_indonesia Enjoying 30 % discount of Crispy Beef Steak 🐄🍴🍽 #fillbellies #gajahmada #crispybeefsteak #steak #food #dinner #western @fillbellies Anak kepo part 2

#aimee #baby #mainanembercuciankotor #emaknyaudahkehabisanide #udahhabisenergi #parenthood Anak kepo 😂

#aimee #koper #luggage #tatah #jalan #kepo #kiddy -> lg addicted main ini 😎

#designhome #game #playstore #interior #design Yg masak mau kawin tampaknya.. #bintanggading #pik #elanglaut #noodle #bakmi #pork #porknoodle #asinbangetyangdisini 😲😝😖😕 Tryin' this just now.. Agak kecewa.. rasanya flat banget dan ga ada wangi2nya.. istilah gw : rasanya cuma di lidah dan ga nyampe' ke hidung 😅

However teksturnya bener lembut dan agak basah, jadi gak seret kayak kue bolu.

Suggestion : mending rasa matcha-nya ketimbang original cheese cakenya. Rasanya lebih intense.

#fuwafuwa #cheesecake #pik #elanglaut #kue #cake #dessert #japan Kemasannya lutjuuu 😄 #samyang #samyangcheese #instantnoodle #korea #mieinstant #mujigae #pluitvillage #bulgogi #koreanfood #kimchi #chicken #dinner #food #instafood #tiramitsu ala my sister 
#cake #handmade #baileys #dessert Lunch batch 1, diikuti nasi padang #kalimantan #noodle #bakmi #pontianak -> supercool ❤😶😶😶❤ #tyrionlannister #tyrion #gameofthrones #georgerrmartin #series #lannister #biarceboltapikece Happy playin' with the new playmat and fence *for only 10-15' and then yellin' askin' to get out

All is rented via @gigel.id

#playmat #fence #cobyhaus #baby #aimee 🐳🐋🐬🐟🐠🐡 #sulawesi #megakuningan #seafood #parape #ricarica #dinner #squid #crab #soka #makassar 🐷🐖🐽 #babipanggang #pork #pig #food #brunch #asemka #gataunamatempatnya 😶😶😶 #halloween #latepost #gardin #bali  #green #greenery #traveling Coffee? No, please.. #gadoyan #inipunyasuami #coffee #seniman #senimancoffee #bali #ubud #cafehopping #wisatakulinerbali #wisatakuliner #traveling 🌙🌛🌜☁⭐ #selfie
#smile 
#goodnite
#seeyoundari May our path cross again in the future @alicia_tibob 
#farewell #sundari #alfalaval #hrd #teamwork 🐷🐖🐽 #porkbelly #pork #porkneverdies #bali #slipperystone #greek #food #instafood #travelling #dinner #cafehopping

Blog Stats

  • 404,271 hits

FeedJit

Archives

Categories

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Infringement Search Tool

July 2013
M T W T F S S
« Jun   Aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Dream Bender

mari kendalikan mimpi

catatan acturindra

sekelumit cerita penolak lupa

JvTino

semua yang ada di alam ini bersuara, hanya cara mendengarnya saja yang berbeda-beda

Rini bee

Ini adalah kisah perjalanan saya. Kisah yang mungkin juga tentang kamu, dia ataupun mereka. Kisah yang terekam di hati saya. Sebuah karya sederhana untuk cinta yang luar biasa. Sebuah perjalanan hati.. :)

hati dalam tinta

halo, dengarkah kamu saat hatimu bicara?

lukamanis

terlalu manis untuk dilukakan

Agus Noor_files

Dunia Para Penyihir Bahasa

kata dan rasa

hanya kata-kata biasa dari segala rasa yang tak biasa

Iit Sibarani | Akar Pikiran

Serumit akar, menjalar ke setiap sudut pikiran dengan hati sebagai pusat gravitasinya.

cerita daeng harry

cerita fiksi, film, destinasi dan lainnya

Dunia Serba Entah

Tempatku meracau tak jelas

Astrid Tumewu

i am simply Grateful

Mandewi

a home

FIKSI LOTUS

Kumpulan Cerpen Klasik Dunia

Meliya Indri's Notes

ruang untuk hobi menulisnya

anhardanaputra

kepala adalah kelana dan hati titik henti

catatanherma

Apa yang kurasa, kupikirkan...tertuang di sini...

Rido Arbain

Introducing the Monster Inside My Mind

Tempted to Write

Introducing the Monster Inside My Mind

MIZARI'S MIND PALACE

..silent words of a silent learner..

Nins' Travelog

Notes & Photographs from my travels

Gadis Naga Kecil

Aku tidak pandai meramu kata. Tapi aku pemintal rindu yang handal.

lalatdunia's Blog

sailing..exploring..learning..

GADO GADO KATA

Catatan Harian Tak Penting

Catatan Kaki

Kisah ke mana kaki ini melangkah...

Luapan Imajinasi Seorang Mayya

Mari mulai bercerita...

hedia rizki

tuliskan yang tak mampu terucap

Catatannya Sulung

Tiap Kita Punya Rahasia

chocoStorm

The Dark Side of Me

copysual

iwan - Indah - Ikyu

Rindrianie's Blog

Just being me

Nona Senja

hanya sebuah catatan tentang aku, kamu, dan rasa yang tak tersampaikan

He said, I said

Introducing the Monster Inside My Mind

Doodles & Scribles

Introducing the Monster Inside My Mind

All things Europe

Introducing the Monster Inside My Mind

The Laughing Phoenix

Life through broken 3D glasses. Mostly harmless.

miund.com

Introducing the Monster Inside My Mind

Dee Idea

Introducing the Monster Inside My Mind

DATABASE FILM

Introducing the Monster Inside My Mind

www.vabyo.com

Introducing the Monster Inside My Mind

aMrazing

Introducing the Monster Inside My Mind

~13~

Introducing the Monster Inside My Mind

%d bloggers like this: